Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Bostonbesökarens snabbguide

1. North End, stadens italienska distrikt med utsökta restauranter och cafeer i alla prislägen längs Hannover Street.

2. Fanueil Hall , i Bostons centrum. Mycket turistiskt, men trevligt. Under sommarhalvåret arrangeras flera gratiskonserter vid intilliggande Government Center.

3. De genuina irländska barerna som ligger utspridda i stadens bostadskvarter. De är ofta så genuina att man tror att de är turistfällor, men när en gubbe i 60-årsåldern med värsta Boston-dialekten bräker "God Bless Ronald Reagan" så inser man att de är genuina.

4. Landsdowne Street, ett av stadens bättre nojeskvarter. Har allt från diskon till sunkiga barer. Mina favoriter Jake Ivory's och Gillians lämpar sig nog bäst för grupper pa fyra och fler.

5. Komediklubbarna, främst de i the Combat Zone i Chinatown. Tevepersonligheterna Jay Leno och Conan O'Brien med flera startade sina karriärer på komediklubbarna här i Boston.

6. I Cambridge kan Harvard Square vara värt ett besök. Ganska färgstarka personligheter håller till där och Au Bon Pain cafeet alldeles intill tunnelbanestationen är känt från Good Will Hunting. Intill torget hittar du också intressanta restauranterna Border Cafe (Tex-Mex/Cajun) och Fire and Ice samt ett stort antal butiker.

7. För romantiska tillställningar rekommenderas Top of the Hub och Bay Tower Room i stadens skyskrapor Prudential Tower och John Hancock Building. För mer robusta och budgetvänliga middagar är Vinny Testa's ett måste. Missa inte deras Caesar Salad.

8. På vintern: Boston Bruins. På sommaren: Boston Red Sox (baseboll, kul upplevelse även om man inte fattar/gillar sporten). Boston Red Sox är stadens själ. Boston Celtics? Nej.

9. Flanera längs Newbury Street i besuttna Back Bay. Trendiga boutiquer och restauranter befolkade av det vackra folket.

10. Undvik de dyra och löjliga guideturerna som erbjuds i allehanda obsoleta fordon (främst spårvagnar och amfibiefordon). Ta i stället en guidebok och hoppa av vid samtliga tunnelbanestationer från Hynes till och med Government Center på den gröna linjen.

Boende är förstås en smula problematiskt, Boston är inte en billig stad, särskilt inte när det gäller hotell. Någorlunda överkomliga alternativ är Bed & Breakfasts som oftast kostar $60-$70 natten, i vart fall off-season. Buckminster vid Kenmore Square är ett relativt billigt hotell som kan vara värt att kolla upp. För riktig låga priser rekommenderas vandrarhem/Youth Hostels.

En bra sak med Boston är att brottsligheten är löjligt låg. Med undantag för en handfull platser som du knappast har något skäl att besöka och näppeligen lär hamna på av misstag så är Boson en mycket säker stad att vistas i. Undvik bara att klä dig i oranga kläder på St Patrick's Day.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America