Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKRIGET

Colin Powells totala fiasko

2003-01-11

Jag har en bekant som jobbar på det amerikanska utrikesdepartementet. Hon kuskar omkring i Afrika och utför revisioner av olika amerikanska hjälpprogram. Det är säkert ett väldigt kul, intressant och utvecklande jobb. Det amerikanska utrikesdepartementet erbjuder förmodligen en massa jobb av den typen. Inget fel med det, men ibland behövs det tjänstemän som gör jobb som kanske inte är så utvecklande och roliga, men som likväl är nödvändiga. Saker som att förklara för våra vänner och fiender att det är dunkardags och de har att välja mellan att dunka med oss eller bli dunkade av oss. Tyvärr förefaller det inte finnas några sådana jobb på UD.


För drygt fyra månader sedan skrev jag att det var mer än hög tid att sparka igång kriget mot Irak. Tiden däremellan har president George Bush slösat bort på utrikesminister Colin Powells "FN-spår", ett spår som lett oss tillbaka till den internationella clownen Hans Blix ("We hAvE nOt FouNd aNy SmOkInG gUn"). Det är en upprepning av de jönserier som inte resulterade i någonting alls under HELA 1990-talet.

Precis som man kunde ha förväntat sig har Powells försök att prata ihjäl problemen i stället lett till att de förökar sig. Så nu står vi inför det senaste nordkoreanska utpressningsförsöket, utan att ha mosat Irak men väl efter att ha givit "FN-spåret" legitimitet. Vår krigsmakt är fångad i slow-motion i persiska viken när den borde vara helt redo för nästa krig, vare sig det väntar på koreanska eller arabiska halvön.

Precis som varje vettig bedömare hela tiden insåg har "FN-spåret" inte på minsta vis ökat omvärldens stöd för ett amerikanskt angrepp mot Irak eller något annat land. Och varför skulle det ha gjort det? Om clownen Blix "hAd FoUnD a SmOkInG gUn" i form av sex a-bomber så hade omvärldens reaktion inte blivit att rekommendera ett krig, utan, precis som i fallet med Nordkorea, en ny runda "förhandlingar". Ryssarna och fransmännen gick med på "Clownen Blix och det irakiska saffari-äventyret" just därför att de visste att det inte på något sätt skulle hota deras sedeltryckeri i Bagdad.

Förhoppningsvis inser president Bush att Powells plan - vad syfte den än har - är ett komplett misslyckande och till skor skada för republiken. Förhoppningsvis fockar han Powell, förhoppningsvis kör han över Saddam och förhoppningsvis gör han slut på banditgänget i Nordkorea.

Om Bush vill bli omvald 2004 måste han framgångsrikt avsluta både Irak- och Koreakrigen i år.

Tick-tack.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America