Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Tuffa Titans

2003-01-13

Kvartsfinalerna i NFL-slutspelet hade inte riktigt samma nerv som sjättedelsfinalerna, men den tuffa matchen mellan Tennessee och Pittsburgh var en av säsongens mest underhållande.

Tennessee Titans - Pittsburgh Steelers 34 - 31
Titans vann en riktig benknäckarmatch mellan två lag som helt enkelt vägrade att ge upp. Titans tog en snabb 14-0 ledning men Steelers kämpade vidare och kunde utnyttja ett par smörlägen till att vända till ledning med 20-14. Titans återtog ledningen men tappade den igen när Steelers gjorde ett field goal i sista kvarten.

Titans vann sedan i sudden death, men inte utan ännu en kontrovers som inbegrep domarna, veckan efter det kontroversiella slutet på San Franciscos seger mot New York Giants. Titans kicker satte först ett field goal-försök, men det dömdes bort då Steelers i sista ögonblicket begärt time out. Efter time-outen missade Titans kicker sparken, vilket normalt skulle ha resulterat i att Steelers fått bollen. Men i stället fick hemmalaget ytterligare en chans att sparka bollen då en försvarare sprungit in i kickern alldeles efter sparken. Den tredje försöket satt och Titans vann med 34-31.

I större delen av tredje kvarten och i början på den fjärde körde Tennesses anfallsspel fast när laget växlade mellan ett blyfotat springspel och misslyckade långpassningar. I gengäld fungerade korta och medellånga passningar, i synnerhet till Frank Wycheck och Drew Bennett. Det var just med hjälp av sådana passningar som Titans kunde manövrera sig fram till kvitteringings- och segersparkarna.

Tennessees Steve "Air" McNair demonstrerade återigen att han är både en av ligans mest effektiva och en av dess mest underhållande quarterbackar. Han passade till två touchdowns och sprang in en tredje. Hans två interceptions kom när han försökte sig på långpassningar i motvind, något som huvudsakligen Titans coacher måste lastas för, då de borde ha avstått från att skicka McNair ut på sådana äventyrligheter.

För Titans var det en dyrköpt seger. Lagets främste runningback, Eddie George, tvingades lämna matchen med en hjärnskaking efter en våldsam tackling i början på andra halvlek. De flesta Tennessee-spelarna föreföll vara tämligen blåslagna i slutet på matchen.

Något som borde oroa Tennessee var att laget missade så många tacklingar, bå på försvar och special teams. Mot Raiders kommer den typen av slarv att stå dem betydligt dyrare.

Philadelphia Eagles - Atlanta Falcons 20 - 6
När är en halvskadad Donovan McNabb bättre än en småskadad Michael Vick? Alltid, men i synnerhet när Vick spelar mot Eagles svårgenomträngliga försvar. Atlantas Superbowl-drömmar, i den mån laget alls drömde dem, fick ett tvärt slut när en av Philadelphias försvarare snodde en passning från Vick och gjorde en touchdown. Det var all marginal som Eagles försvar behövde, men McNabb drygade sakta men säkert ut ledningen till slutresultatet 20-6.

Tampa Bay Buccaneers - San Francisco 49ers 31 - 6
Det är en sak att leka Joe Montana mot New York Giants, det är en helt annan sak att göra det mot Tampa Bay (det där hade låtit väldigt märkligt på Montanas tid, men strunt samma). 49ers quarterback Jeff Garcia var i likhet med resten av 49ers anfall chanslöst mot ligans bästa försvar. 49ers svårt skadedrabbade försvar var å sin sida värnlöst mot Tampa Bays anfall. Buccs blandade Mike Alstotts tunga löpningar i mitten med passningar till mottagare som sprang kors och tvärs genom gästernas försvar.

Det kan tyckas konstigt att 49ers gör 39 poäng i en match och sedan har svårt att göra ens sex veckan efter. Skillnaden låg i att Tampa Bays försvar är betydligt snabbare, betydligt bättre på att markera potentiella passningamottagare och betydligt bättre på att sätta press på quarterbacken än vad Giants försvar är. Nästa vecka är det Tampa Bays tur att möta en snabbare och bättre motståndare.

Oakland Raiders - New York Jets 30 - 10
NFLs hetaste lag Jets kyldes ner rejält av hemmalaget som i andra halvleken tog total kontroll över matchen. Besökarnas anfallsspel kollapsade när deras quarterback Chad Pennington stressades sönder av Raidersförsvaret och Jets passningsmottagare plötsligt fick fingrar av smör och knappt kunde fånga en enda passning. Samtidigt ökade Raiders tempot i anfallsspelet och halvtidsdresultatet 10-10 förvandlades raskt till kvartsfinalomgångens tredje utklassning.

Jets sammanbrott understryker hur oerhört svårt det är för ett lag att göra vad Patriots gjorde förra året, att plötsligt gå från att vara ett av ligans sämre lag till att vinna Super Bowl.

I semifinalerna möter Oakland Tennessee medan Philadelphia tar sig an Tampa Bay.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America