Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Den föraktfulle guvernören

2003-01-14

Hellre än att pensioneras av väljarna gick Illinois guvernör George Ryan i pension. Hans sista handling var lika skamlig som i stort allting annat han gjorde: Hellre än att låta domstolar pröva fallen individuellt benådade Ryan delstatens samtliga dödsdömda och köpte sig därigenom Manhattan-marxisternas och Hollywood-vänsterns beundran.

Arvet från guvernören gjorde sig omedelbart märkbart: Försvarsadvokaten för Ryans närmste man och kampanjchef, den federalt korruptionsåtalade Scott Falwell, bad domaren att lägga ner åtalet då Ryans djupt impopulära massbenådan enligt advokaten gör det omöjligt att hitta en jury som kan ge Fawll en rättvis chans. Ah, Ryan den "modige" guvernören, för god för att hans korrumperade underhuggare ska kunna åtalas.

Mer än så kommer inte Ryan att lämna efter sig. Dödsstraffsmotståndarna som hyllar den "principfaste" guvernören och jublar över att cirka 170 mördare benådats tror sig ha vunnit en stor seger. Det har de inte. De har i stället än en gång demonstrerat hur lite stöd de har bland väljarna - och hur lite de bryr sig om det.

Ryan, som kunde fixa vad som helst åt vem som helst som gav hans kampanj tillräckligt mycket pengar, hade ingen som helst lust att kompromissa det minsta med Illinois kongress när det gällde dödsstraff. Så Ryan lämnar guvernörsposten utan att ha gjort det minsta åt att fixa systemet han så starkt ogillade.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America