Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Bucs världens bästa pirater

2003-01-26

Tampa Bay Buccaneers besegrade Oakland Raiders i Super Bowl 37 med 48 - 21 tack vare av ett skoningslöst försvarsspel och ett i längden ostoppbart markspel. Raiders beryktade passningsspel hade inte en chans mot de blixtsnabba piraterna från Florida.

Oakland Raiders mot Tampa Bay Buccaneers. Ligans bästa anfall mot ligans bästa försvar. Raiders Jerry Rice och Tim Browm mot Bucs Ronde Barber och John Lynch. Murbräckan Frank Middleton mot försvarsklippan Warren Sapp. Flyfotade Charlie Garner mot skräckinjagade Derrick Brooks. Bill "Romo Cop" Romanowski mot bowlingklotet Mike Alstott.

Raiders anförda av ligans MVP, slitvargen Rich Gannon. Bucs av stoiske Brad Johnson. Raiders coachade av Bill Callahan, som förra året ersatte Jon Gruden när denne tog över...Bucs.

Super Bowl 37 (eller XXXVII, som NFL envisas med att kalla det) hade alla förutsättningar att bli en klassiker. I stället blev det en utklassning av det slag som Super Bowl sett alldeles för många av.

Raiders tog en kortlivad ledning med ett field goal tidigt i första kvarten efter en felpassning av Johnson, men sedan tog Bucs över matchen. I den andra kvarten tog Tampa Bay ledningen med ett field goal, drygade ut den med en tung touchdown-löpning av Alstott som gjorde pannkaka av Raiders Eric Barton, och sedan ytterligare med en touchdownpassning från Johnson till Keenan McCardell.

I början på andra halvlek gjorde Raiders ett försök att vända matchen men körde omedelbart fast. I stället blev det Tampa Bay som än en gång marscherade till Raiders end zone, återigen med en passning till McCardell som touchdownspel.

Raiders nästa försök att reducera slutade tvärt med att Tampas Dwight Smith snyltade en passning från Gannon och sprintade 44 yards längs sidlinjen till end zonen för ännu en touchdown och ledning 34 - 3 för Bucs.

Matchen igenom slarvade Raiders i både anfall och försvar. Tappade passningar och korkade regelbrott satte krokben för det egna anfallet och bistod Bucs. Sent i tredje kvarten vände dock lyckan åtminstone tillfälligtvis när Jerry Porter fångade en 39 yards passning från Gannon.

Tampas nästa anfall slutade med att Raiders blockade en punt och sprang in med bollen för en touchdown.

Nästa gång Oakland fick bollen satsade Gannon än en gång på en långpassning och än en gång gick den fram, till Rice, för en 48-yards touchdown. Med sex minuter kvar på matchen hade Raiders osannolikt nog en hygglig chans att komma i fatt.

Bucs försvar gjorde dock slut på de förhoppningarna när Brooks bröt en Gannon-passning och sprang in med bollen i Raiders end zone och ledning med 40-21. Slutresultatet spikades när Smith lite senare gjorde sin andra interception i matchen och för andra gången satte en touchdown.

Matchens MVP blev dock Smiths kollega Dexter Jackson vars två interceptions i första halvlek gav Bucs övertaget.

MVP-titeln kunde dock lika gärna ha gått till Tampas runningback Michael Pittman vars 29 löpningar för 124 yards utgjorde stommen i Bucs anfall.

Tampa Bays Super Bowl-seger är den första i klubbens historia.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America