Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKRIGET

Fredsdyrkarnas sak inte vår

2003-02-07

Omvärldens reaktion på Colin Powells tal till FN blev som väntat ett förstrött "jaha." Få något så när seriösa kommentatorer och politiker bestrider visserligen att Saddam Hussein har massförstörelsevapen eller att han gör sitt bästa för att finta Hans Blix och de andra FN-inspektörerna på jakt efter "a SmOkInG gUn."

Likväl förefaller den härskande uppfattningen vara att rätt väg att gå är att skicka fler inspektörer på ännu ett catch-22 uppdrag: Om de inte hittar några vapen så måste inspektionerna fortsätta tills de hittas. Om de hittar några vapen så blir slutsatsen att Hussein har avväpnats. Det är som tidskriften The New Republic påpekat ett spel som bara kan sluta på ett sätt: Med att Hussein får tag på sina eftertraktade kärnvapen.

Det är naturligtvis illa nog, men vad som verkligen ger spektaklet ett drag av löje är att Hussein gått med på inspektioner enbart därför att USA i regionen har samlat förband starka nog att invadera Irak. Det är således USAs skattebetalare och soldater som möjliggör FNs bedrägliga piruetter. Det är ett perverst kretslopp: USAs soldater ger inspektörerna tillträde, inspektörernas verksamhet bevarar Husseins maktinnehav, Husseins maktinnehav nödvändiggör närvaron av amerikanska trupper.

USA har ekonomiskt, militärstrategiskt och inrikespolitiskt inte råd med att i all evighet leka barnvakt åt snilleBlixarna och deras hallickar i Europa. Mobiliseringen av reserv- och gardesförband medför en påfrestning på familjer, företag och samhällen som USA inte kan ta på sig enbart för att tillgodose europeernas behov av att "undvika krig." Vidare utgör utplaceringen av passiva amerikanska trupper en fet måltavla för regionens arabisk-muslimska terrorister. Redan har åtskilliga attacker mot amerikanska trupper i Kuwait utförts eller avvärjts.

Det är beklämmande, men inte förvånande, att Powell inte från början förstod att det europeiska krigsmotståndet till största delen bottnar i en irrationell kvasireligiös fredsdyrkan (undantaget Frankrike, vars krigsmotstånd beror på helt andra saker). En fredsdyrkan som parats med ohämmad anti-amerikanism.

Europas fredsdyrkan är inte definitionsmässigt problematisk. Den är rentav i viss utsträckning berömvärd. Men den är framförallt europeernas val. Om de kan leva med konsekvenserna av det valet så är det bra för dem. Men Europas val är inte vårt. Vi måste stå upp för våra intressen.

Förhoppningsvis har president George W. Bush och utrikesminister Powell bestämt sig för att Europas inspektions-terapi pågått länge nog. Förhoppningsvis har de båda herrarna bestämt sig för att invadera Irak oavsett vad övriga FN-medlemmar "bestämmer" och oavsett vilka nya avledande manövrar Hussein drar till med.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America