Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKRIGET

En god bomb förkortar kriget

2003-03-14

Små observationer i vad som förhoppningsvis är sista sekunden.

Demokratiske presidentkandidaten John Kerry har tagit slutgiltig ställning i frågan om kriget mot Irak: Han är för det. Om du är det. Annars inte.

Irak lär ha införskaffat hundratals GPS-störare från Nordkorea. Oddsen är dock att ingen av dem kommer att fungera lika bra som Colin Powell.

Frankrike ser det tydligen som självklart att landet ska ha betydande inflytande i återuppbyggnaden av Irak. I en artikel i Wall Street Journal uppger en fransk diplomat att "There is no question that we will be involved. We have deeper, more substantial and longer-standing ties to the Arab world than they do." Det är sant, i den meningen att inget annat västerländskt land har dödat så många araber som Frankrike gjort. Det är också sant i den meningen franska klientstater i arabvärlden har dödat betydligt fler araber än vad andra länders klientstater gjort. Denna djupa, långa och substantiella relation till trots så tror jag att det bästa för Irak är att Frankrike hålls på avstånd.

Det var irriterande och en stor besvikelse när Dubya gick till FN för att be om "tillstånd" att straffa Saddam Hussein för de sedan 12 år tillbaka dagliga och fullständiga brotten mot vapenstilleståndsvillkoren. Nu, drygt sex månader senare, är det bara sorgligt.

Undrar om El Presidente Jorge El Segundo fortfarande tycker att det var en god idé att placera USAs suveränitet i händerna på FN? Undrar om han kommer att tycka det i november nästa år när ekonomin fortfarande haltar efter året-som-Colin-Powell-slösade-bort-i-FN? Värdeförstörelsen i Enron och WorldCom är ett intet jämfört med den som orsakats av den diplomatiska cirkusen i FN.

Papa Bush lärde sig att inte höja skatterna. Baby Bush att inte underordna USA FN. Man bävar inför tanken på vilken enastående insikt Jeb kommer att varsebli om han blir president.

Om Tony Blair ser lite mer avslappnad ut den här helgen så beror det påt att FN röstade igenom en resolution som gav honom rätten att gå på muggen. Det är bara att gratulera Blair till den multilaterala triumfen!

De bästa talesmännen för oss krigshetsare är fredshetsarna. Hur många "9-11"-monument kommer fredsrörelsen att hinna förstöra innan 90% av amerikanarna är för befrielsen av Irak?

Beastie Boys har tagit ställning mot kriget med en synnerligen ordinär tralalalutt som bland annat innehåller det imponerande rimmet "Iraq/no turning back". Inget ont om gossarna som gav världen den oöverträffade videon "Sabotage", men de som känner för att hänga på Dem White Boys i säkerhetspolitiken bör betänka att "free Tibet/it ain't happened yet".

Kongressens matsal kallar numera "french fries" för "freedom fries". Det är fånigt. "French fries" är ett alldeles utmärkt namn på de små osmakliga och ohälsosamma förstörda potatisarna.

Fast egentligen har jag svårt att vara arg på fransmännen. Helt utan anledning bjöd vi in dem till festen och nu ogillar vi deras tidsödande partytrick. Vatikanen däremot...Man hade ju kunnat förväntat sig att Nambla skulle visa lite större ödmjukhet efter de institutionaliserade massvåldtäkterna på amerikanska småpojkar. Men jag förmodar att papisterna numera är så vana att knulla amerikaner att de helt enkelt inte kan hejda sig.

Man kan inte annat än dräggla inför tanken på den nya 10-tonsbomben MOAB. Vad betyder förresten MOAB? Det finns ett officeillt namn, men ännu fler inofficiella:

Most Obstacles Assumed Buried

Mission Objective: Annihilate Baghdad

Make Osama's Ass Burn

Mother of All Bombs

Multilaterlist Options Are Bullshit

Och så lite t-shirttexter:

This open space is brought to you by MOAB

MOAB happens

Can I have my Daisy Cutter Super Sized?

The SUV of Bombs

My city was MOAB'ed and I all got was this lousy t-shirt.

Get the virgins ready, 'cause MOAB is coming to town.

Sportscenter is next
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America