Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Svag marknadspenetration för utmanande liga

Efter den nya proffsfotbollsligan XFLs andra omgång kan man inte undvika att ställa sig frågan: Vad tusan kommer de att göra för att chocka och kittla omvärlden under den tionde omgången, den sista i ligans grundserie?

För att förhöja stämningen en smula under Los Angeles Xtremes hemmadebut i anrika och lastgamla Los Angeles Coliseum mot Chicago Enforcers placerades en jaccuzzi med tre bikiniklädda strippor i en "partyzon" intill ena kortsidan. Nästa vecka oljebrottning?

Å andra sidan skulle det inte hjälpa ens med VM i Ormgropp om inte XFLs delägare NBC kan få ordning på sin utrustning. Någon minut in på matchen avbröts sändningen abrupt. Ett av Kaliforniens ökända "rolling-blackouts?" Inte alls. Det visade sig bero på en dieselgenerator som TV-personalen glömt att tanka. Soppatorsk, helt enkelt. När sändningen väl kunde återupptas hade TV-publiken missat tre touchdowns.

Resten av matchen var tämligen medioker och präglades av simpla misstag snarare än brutala tacklingar. Xtremes cheerleaders fick jobba hårt för att hålla liv i publikens engagemang. Enligt en reporter från Los Angeles Times lyckades de ganska väl: Otaliga slagsmål och i bland hörsammade skanderingar i stil med "visa rattarna" satte sin färg på stämningen.

Kanske kommer lördagskvällens match att gå till idrottshistorien som "Krashen i Coliseum." De preliminära tittarsiffrorna indikerade att mindre än hälften av de TV-tittare som såg XFLs premiäromgång kollade in den andra omgången.

Om XFL kan behålla den siffran resten av säsongen så kan ligan med rätta tala om succee. Erfarenheten talar dock för att den kommer att lida av ett fortsatt ras i siffrorna.

De dramatiskt lägre tittarsiffrorna måste i åtminstone någon mån ha överraskat hjärnorna bakom XFL, om inte annat för den intensiva mediabevakning som ligan åtnjöt veckan efter premiären. Merparten av bevakningen var förvisso kritisk, för att inte säja hatisk, men det är knappast något som lär ha menligt inverkat på TV-publiken. I stället finns det två olika förklaringar som framstår som rimliga. Den ena är att den första veckans publik bestod dels av den avsedda kärnpubliken, 18-24-åringar, dels av nyfikna tittare i allmänhet. Den andra och för XFL mer problematiska förklaringen är att tittare i alla åldersgrupper ratat ligans bröstomgärdade lågbudgetfotboll.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America