Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Boston-Teamster erkänner brott

2003-04-26

Basen för Teamsters Local 25, George Cashman, kommer att avtjäna ett kort men ändock fängelsestraff efter att ha erkänt sig skyldig till korruptions- och utpressningsanklagelser. Cashman var under 90-talet nära lierad med de republikanska guvernörerna Bill Weld och Paul Cellucci.

Cashman erkände att han fått $1000 i månaden från ett lokalt transportföretag. Dessutom erkände han sin inblandning i en utpressningshärva riktad mot ett sjukförsäkringsbolag som tvingade betala $100 000 tilltransportföretaget som i sin tur gav $20 000 till Cashman.

Samtidigt pågår det en annan brottsutredning i vilken Cashman misstänks ha utpressat filmbolag som spelat in filmer i Boston med omnejd. Local 25, vars högkvarter ligger i staden Charlestown i nordöstra Boston, misstänkts bland annat ha tvingat filmbolag att överanställa medlemmar från fackklubben, inklusive personer med digra brottsregister. Utpressningarna uppges ha blivit så omfattande att många Hollywoodbolag numera avstår från att spela in filmer i New England.

Cashman fungerade under 90-talet som ett brohuvud för Massachusetts republikaner i fackföreningsvärlden. Under valkampanjerna arrangerade Local 25 valmöten och andra kampanjaktiviteter till stöd för Weld och Cellucci (som för övrigt är god vän med Bush-klanen och numera är USAs ambassadör i Kanada).

I gengäld fick Cashman tillträde till maktens korridorer i delstaten samt ett lukrativ knäck som styrelsemedlem i Massachusetts Port Authority, ett delstatsorgan som driver Bostons hamn samt Logan flygplats.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America