Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Heja Ryan Hoag!

2003-04-27

Ryan Hoag från svensk-luterska universitetet Gustavus Adolphus valdes av Superbowl-förlorarna Oakland Raiders som siste man i NFLs spelardraft. Det är mycket ovanligt att spelare från division tre - där Gustavus spelar - väljs av NFL.

Hoag är en 185 centimeter lång och 90 kilo tung wide receiver som uppges springa 40 yards på lite över 4,4 sekunder, på pappret snabbt nog för att hålla NFL-klass.

Under sina tre säsonger med Gustavus Adolphus Vikings fångade Hoag 144 passningar, 29 för touchdowns, för 2232 yards (hyggliga 15,5 yards per mottagning). Han var den ende spelaren från division tre som deltog i NFLs spelartest i februari i år. En av hans svagheter är att han har begränsad erfarenhet som fotbollsspelare. Hans främsta sport var soccer och innan han började på Gustavus gick han ett år på soccer-stipendium på division-ett-skolan Wake Forest

Gissningsvis kommer Hoag att tillbringa hösten på Raiders "practice squad", snäppet under en riktig plats. Därefter kommer han sannolikt spela en säsong i framarligan NFL Europe. Om han inte lyckas ta en plats hos Raiders hösten 2004 får han antingen försöka övertyga ett annat lag i NFL eller hoppas på bättre lycka i Arena Football League eller Canadian Football League.

Gustavus Adophus ligger i Minnesota och grundades 1862 av svenska invandrare. Skolan har i dag cirka 2400 heltidsstudenter.

NFLs spelardraft hålls i april i varje år och syftar till att göra lagen så jämbördiga som möjligt. Det sämsta laget väljer spelare först och det bästa laget sist. Draften pågår i sju rundor. Den spelare som väljs sist ges det inofficiella smeknamnet Mister Irrelevant. Carson Palmer, quarterback från University of Southern California, valdes först i årets draft.

Uppdatering 2004-02-28: Oakland Raiders dumpade Hoag sommaren 2004. Hoag fick istället kontrakt med Minnesota Vikings. Han har ännu inte spelat någon match i NFL, men förhoppningsvis blir det ändring på det i år.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America