Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Buffalo krossar New England

2003-09-08

"Kill Bill" är tvärtemot vad många av New England Patriots anhängare i dag hoppas inte en dokumentär om Bill Belichicks sista dagar. "Kill Bill" kunde dock ha varit namnet på den utklassning som Buffalo Bills ställde till med i säsongspremiären mot Patriots.

Det var illa nog att Bills vann med 31 - 0. Men dessutom kom segern under omständigheter som endast kan beskrivas som "typiskt Patriots" (följt av en tung suck).

Tisdagen före matchen sparkade Belichick lagets populäre och rutinerade försvarare och lagkapten Lawyer Milloy. Pressade av det lönetak som råder i NFL och missnöjda med hur Milloy spelade i fjol fockade laget honom fem dagar före säsongspremiären, i ett skede när få andra lag har något utrymm kvar under lönetaket.

Den alltid lojale Milloy - som aldrig missat en match, som alltid tränat hårt och som hållit pli på yngre och inte lika disciplinerade lagkamrater - exploderade av vrede. Snabbt skrev han på för Patriots divisionsmotståndare Buffalo Bills, som sedan tidigare också har ex-patrioterna Sam Gash och Drew Bledsoe i sin laguppställning.

Milloys f.d. lagkamrater i New England tog beskdet om Milloys avsked hårt. Det är förvisso inte ovanligt med spelarbyten och uppsägningar, men Milloy sågs som alldeles för viktig för att sparkas så nära inpå säsongen.

Många av Patriots anhängare var också upprörda. Bostons idrottsfans är en svårcharmad skara, men de respekterar lojalitet, offervilja och hårt arbete och ytterst få samtida proffsidrottare i staden kan matcha Milloy i de avseendena (att Milloy sparkades samma vecka som Red Sox obegriplige toppspelare Manny Ramirez tillbringade en självpåtagen sjukskrivelse i en bar - samspråkandes med en New York Yankee! - gjorde inte Milloys avsked lättare att hantera).

Det var oklart vilken slags roll Milloy skulle kunna spela för Bills med tanke på den korta förberedelsetiden, men det togs för givet att den skulle bli begränsad. Det blev något av en chock när Bills alldeles före matchen tillkännagav att Milloy tagit en plats bland försvarets ordinarie elva.

Bills ägde matchen från första spelet till sista. Efter att ha tagit emot avsparken knallade hemmalaget raskt ner för planen. Bledsoe hittade öppna passningsmottagare mest överallt och det tog inte mer än nio produktiva spel att för Bills att nå Patriots endzone. Matchens första touchdown gjordes av Travis Henry som kunde dyka in i för sex poäng från enyardslinjen när ovan nämnde Gash mosade Patriots försvarsklippa Ted Johnson.

Bills försvar stoppade sedan snabbt och effektivt Patriots varpå Bledsoes gossar än en gång kunde skrida till handling. Efter en 54 yardspassning till räven Eric Moulds körde Bills fast men kunde rulla i gång igen efter en jättetabbe av Patriots: en fasthållning på 4:de och 29 gav Bills anfall nytt liv. Med en kombination av korta passningar och yunga ruscher avancerade hemmalaget till Patriots sju-yardslinje varifrån Bledsoe passade till tight end Dave Moore för Bills andra touchdown och ledning med 14 - 0 tidigt i andra kvarten.

Efter lite duellerande på mittfältet fick Patriots bollen på den egna 38-yardslinjen. Förhoppningar om en vändpunkt i matchen kvästes dock när Bills väldige, kanske 180 kilo tunge försvarare Sam Adams fräckt norpade åt sig en passning och klampade 37 yards längs sidlinjen till Patriots endzone och Bills tredje touchdown (var det bara jag som kom att tänka på Howard Philip Lovecrafts novell The Call of Cthulhu? "A mountain walked or stumbled.").

Att vända på underläge med 21 - 0 var knappast att tänka på för Patriots, i synnerhet som som Bills nyförvärv Takeo Spikes stormade fram och tillbaka i en skoningslös jakt på patrioter med bollen. Utöver att däcka oräkneliga Patriots-anfallare snodde Spikes två av Patriots passningar, vilket åtminstone förde det goda med sig att Milloys bedrifter - en sack, fem tacklingar och benäget bistånd på en av de fyra interceptions som Bills gjorde - i viss mån överskuggades.

Men ingenting kunde skymma det faktum att Patriots var fullständigt utspelade matchen igenom. När Patriots genom ren tur fick bollen på Buffalos 25-yardslinje slutade det på samma sätt som alla andra gånger Patriots hade bollen, med att Buffalo höll nollan.

En av matchens många besvikelser var Patriots tamma markförsvar. Den allmänna och av mig delade förhoppningen var att bjässen Ted Washington skulle kunna täppa till Patriots försvar mot löpningar men så blev det inte alls. Bills sprang för 104 yards och två touchdowns.

Nästa vecka väntar Philadelphia Eagles på bortaplan fÖr New England Patriots.

***

Om New Englands förlust mot Buffalo var smärtsam för Patriots-fans så kan jag bara gissa hur Miamis anhängare reagerade på Dolphins nederlag mot nystartade och förväntade slagpåse Houston Texans.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America