Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Körkort till salu

2004-05-22

Korruption är förvånansvärt vanligt i Massachusetts. Inte på det vis man vanligtvis föreställer sig korruption, där man rutinmässigt diskret lämnar över en eller flera sedlar till lämplig tjänsteman för att släta över en bot eller fixa en licens eller liknande. Snarare handlar det om korruption som specifikt gynnar lagbrytare. I veckan som gick avslöjades en korruptionshärva på bilregistret i delstaten.

Sex anställda vid bilregistert greps tillsammans med sju personer som fungerat som distributörer. Körkortskunderna utgjordes av illegala invandrare och personer som av olika anledningar fått sina körkort indragna. Enligt Boston Globe ("Bribery scheme alleged on driver's licenses", 2004-05-21) kostade körkorten cirka $2000 styck och verksamheten omsatte tiotusentals dollar. Det glädjande i fallet är att härvan upptäcktes i samband med en internrevision, det nedslående att polisen misstänker att den är mycket större än vad som i dagsläget är känt. Enligt utredningen så var de sex anställda handläggare som frestats av möjligheten att tjäna snabba kulor. Inga förmän eller chefer misstänks i dagsläget ha varit inblandade.

Många av de som köpte körkorten var föga förvånande illegala invandrare. Eftersom Massachusetts justitieminister Tom Reilly aldrig lyft ett finger för att sätta käppar i hjulen på den omfattande illegala invandringen till Massachusetts spelade han vid tillkännagivandet av utredningen i stället på terroriststrängarna: Tänk om en terrorist hade köpt ett körkort! Ja, tänk. Och tänk om Reilly en dag bestämde sig för att sätta blåslampan på den kriminella klass som de tiotusentals illegala invandrarna i Massachusetts utgör.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America