Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKRIGET

Yo, Irene Khan, hellre Osama än mig!

2004-05-27

Enligt International Institute of Strategic Studies sitter det 18 000 fanatiska muslimer runt om i världen som inte vill annat än att döda mig. Rättelse: Det sitter tiotalsmiljoner fanatiska muslimer runt om i världen som inte vill annat än att döda mig, av vilka 18 000 särskilt skolat sig för uppgiften.* Den amerikanska regeringen satsar hundratals miljarder och riskerar tiotusentals amerikaners liv för att rädda mitt. Gissa vilken av de två verkligheterna som håller pajaserna i Amnesty International vakna om nätterna?

Under många år var Amnesty Internationals främsta, för att inte säga enda, uppgift att rädda livet på så många mördare i USA som möjligt. Med de arabisk-muslimska terrorattackerna den 11 september 2001 fick Amnesty International en helt ny marknad: Att skydda mördare i hela världen från den amerikanska regeringen. Skrev jag mördare? Jag menar förstås "väpnade grupper." Just det, Amnesty Internationals muslimska drottning Irene Khan beskyller "regeringar" för att "förlora sin moraliska kompass", men själv ballar hon inte med att kalla de arabisk-muslimska terroristerna mer än "väpnade grupper."

Enligt Khan är den "blinda jakten på säkerhet" en "eftergift gentemot de väpnade grupperna." I Khans perversa värld, den där Amnesty International är mänsklighetens moraliska kompass, är det en eftergift mot terrorismen att bekämpa den. Lite som mantrat från hösten 2001: Om vi dödar terroristerna så har terroristerna vunnit.

Den segern kan jag unna dem.

1990-talet var i Khans ögon ett bättre årtionde för de mänskliga rättigheterna, ty då kunde arabisk-muslimska terrorister resa kors och tvärs i världen och spränga människor i småbitar utan att särskilt behöva bekymra sig om vad en massa fåniga regeringar tyckte om det. Nu när de arabisk-muslimska terroristerna jagats in i grottor och hukar sig bakom kvinnor och barn så upplever vi den "värsta attacken på mänskliga rättigheter på 50 år."

Sa jag att Amnesty International är ett gäng pajaser? Jag menar förstås idioter.

* Det var dock värre 2001 då den arabisk-muslimska kulturföreningen och väpnade gruppen al-Qaeda hade 20 000 utbildade terrorister till sitt förfogande. Till Amnesty Internationals stora fasa har USA sedan dess tunnat ut leden för den arabisk-muslimska lobbyorganisationen.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America