Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Många lådor små

2004-06-03

Ett storföretags svårigheter ger chansen att fylla på i skafferierna på ett soppkök

Mina källor, som Rita Cosby skulle ha sagt, på livsmedelsbutikskedjan Shaw's uppger att företaget har svåra problem med att möta budget på intäktssidan. På ett ganska ad hoc-ässigt och föga genomtänkt vis har Shaw's svarat med ett antal sporadiska men dramatiska rabatter för att locka kunder. Hux flux får företaget för sig att praktiskt taget slumpa bort makaroner, eller konserverade grönsaker eller andra basvaror. Rabatterna har vare sig rim eller reson och kan näppeligen bidra till att nämnvärt bredda eller förädla kundbasen.

Däremot ges vi medelklassare ett ypperligt tillfälle att ge ett handtag till underklassen. I USA är det ganska vanligt förekommande med soppkök, små enskilda inrättningar där barskrapade och nästan barskrapade kan få en varm, lagad och näringsrik måltid. De senaste två, tre åren har varit tuffa för många soppkök då uppsägningar och massinvandring har ökat efterfrågan samtidigt som de kärva tiderna minskat stödet från allmänheten.

En av våra bekanta är involverad i driften av ett soppkök i staden och han brukar då och då pika oss om att det behöver hjälp. Eftersom han och hans fru alltid och generöst bidragit till vårt årliga välgörenhetsjippo har vi varit angelägna om att stödja hans betydligt mer krävande engagemang.

Så när Shaw's nyligen kläckte ur sig ännu en kamikaze-rea så slog vi till stenhårt och svepte fram likt ett plundringstå i Bagdad. Konserver och jordnötssmör och spagetti och en massa andra saker som folk behöver fyllde vagnen. Sanningen är föstås att maten vi köpte knappast kommer att räcka särskilt långt, men som vår vän tålmodigt brukar förklara: Något är bättre än inget.

Som man kan förvänta sig förekommer det rofferi och vår vän har explicit pekat ut ryssar som särskilt besvärliga att handskas med. Ryssar utgör en talrik och illa assimilerad invandrargrupp i Boston. Enligt vår vän besöks soppköket ofta av ryssar som han tvivlar på behöver dess tjänster. Därtill är de så framfusiga att han handgripligen tvingats förhindra dem från att ta matvaror från soppköket och dess leveranser. Stjäla mat från ett soppkök? Det är snudd på psykotiskt.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America