Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Langare vid Kenmore Square torskar dit

2004-06-19

När Fru Amerika.Nu läste att fem personer arresterats för knarkhandel vid Kenmore Square i Boston misstänkte hon inte oväntat att det var ett ställe som vi kan kalla Peppar Mommy's som åkt dit. Det visade sig dock att tillslaget skedde sent på onsdag kväll mot en grupp som tagit in på Buckminster Hotel vid korsningen Beacon Street - Brookline Avenue (på andra sidan gatan från den stora Citgo-skylten.

Enligt Boston Globe fann polisen 5 000 dollar i kontanter, två pistoler, nio mobiltelefoner samt kokain, heroin och Mary Jane till ett uppskattat värde av 30 000 dollar (fast cynisk som jag är tar jag den uppgiften med en nypa salt, men anta att knarket var värt 15 000 dollar, det är ju inte fy skam det heller). Ganska lustigt är att det fortsatte att ringa till mobiltelefonerna under presskonferensen som polisen höll dagen efter gripandena. Även under själva gripandet hade telefonerna gått varma och en misstänkt kund greps efter att ha knackat på dörren. Full fart på kommersen, med andra ord.

Av Globes artikel ("5 arrested on gun, drug charges in Kenmore Square", 2004-06-18) framgår inte hurvida de gripna, som är i åldrarna 18-22, var kända sedan tidigare, om de tillhör ett etablerat gäng, eller varför de fem individerna som bor i Cambridge langade i Boston. Måhända hänger det ihop med det nya lyhotellet/studentbostaden Hotel Commonwealth ett kvarteret. Måhända ville de muta in ett revir inför det demokratiska partikonventet. Kanske har de drivits bort från mark i Cambridge som tagits tillbaka av OGs som nyligen avtjänat sina straff. Kanske har de aldrig haft någon egen mark. Det är ganska turbulent i Bostons gängvärld just nu p.g.a. förändrade demografier och veteraner från det tidiga 1990-talet som gjort comeback.

De gripnas namn tyder på att de är av latino-afrikansk ursprung, så jag gissar på Puerto Rico eller, troligare i det här fallet, Dominikanska republiken. Enligt Boston Herald ("Cops go in door, guns out window", 2004-06-18) hade rummet hyrts av en blondin, men Snövit var gissningsvis bara en bulvan.

Dessvärre lär knappast de fem ha varit de enda langarna vid Kenmore Square och deras bortfall från marknaden kommer knappast märkas. Toleransen för narkotika är hög bland studenterna vid intilliggande Boston University och deras ofta välfyllda plånböcker torde snabbt locka nya apotekare. Därtill lockar partygatan Lansdowne Street till sig horder av pillerhungriga ufon. En av Fru Amerika.Nus favoritanekdoter från hennes tid som BU-student handlar om ett knarktillslag som FBI(!) gjorde mot en studentbostad där en av hennes vänninor var Resident Assistant (ung. Student med rätt att styra och ställa). Agenterna bar ut två sopsäckar gräs från ett rum som vänninan svor att hon att inspekterat bara dagarna innan. Oops. En annan av FrANs vänninor bodde i en lägenhet i huset intill och hade för vana att obekymrat klä av sig inför öppna persienner. Inte undra på att det tog polisen några månaders övervakning innan de var redo att slå till.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America