Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Massachusetts polis laddad för kravaller

2004-07-25

För att inte helt missa känslan av att ha varit i Boston under demokraternas partikonvent tog jag en sväng ner till Bostons centrum.

Det mesta var naturligtvis som vanligt, fast med ovanligt många människor som s.a.s. bar sina partilojaliteter på kläderna. En liten grupp kostymklädda College Republicans slank förbi och såg mest ut som en underbemannad fotbollsfirma på bortaplan, angelägen om att inte upptäckas. De irriterande tiggarna som demokraterna har skickat ut på gator och torg var förstås än fler än vanligt. Nere vid Boston Common, den stora parken i stadens hjärta hade hundratals kommunister från nationens alla hörn samlats för att protestera mot de stora orättvisorna, som t.ex. USAs hotfulla politik mot arbetarparadiset Nordkorea.

Tjogvis med delstatspoliser, de flesta i kravallmunderingar, följde demonstrationståget från parken, över Beacon Hill, förbi stadshuset och ner till FleetCenter, där kongressen går av stapeln. Poliserna på bilden nedan är Correctional Officers (fängelsevakter), positionerade utanför Public Gardens.Ett kvarter från kongressen väntade en pluton kravallpoliser från Massachusetts delstatspolis. Vad som slog mig var hur tungt beväpnade och utrustade de var jämfört med Bostons kravallpolis under Red Sox-upploppen förra året och Patriots-upploppet utanför Northeastern University i vintras. Bostonpoliserna hade föga mer än hjälmar och (sjuhelsikes stora) batonger. Delstatspolisen hade dragit på sig skyddsutrustning som fick dem att se ut som statister i en dystopisk sciencefiction-film och de hade med sig kanonliknande sexskjutare som jag förmodar kan användas för antingen tårgas eller gummikulor/bönpåsar. Med tanke på att kommunistleden innehåller åtskilliga upploppstränade kravallveteraner så är det naturligtvis rimligt att polisen har taggat upp ett par snäpp.

Vidare var det märkligt att skåda hur närgångna fotograferna var. Några av dem hade kameralinserna bara några centimeter från ansiktet på poliserna. Jag förmodar att de på ett eller annat sätt var affilierade med de demonstrerade kommunisterna. I annat fall var de bara oerhört ohövliga. De brunklädda poliserna är Boston-poliser, de svartklädda från delstatspolisen.

Bostonpoliserna jag såg bar alla den vanliga patrulluniformen, t.o.m. de två poliserna på bilden nedan som stod i det smala utrymmet mellan säkerhetsstängslet och barerna tvärs över gatan från FleetCenter, mindre än femtio meter från demonstranterna (som vid det laget krävde ett fritt Palestina - ty alla araber har rätt till en egen diktatur).Delstatspolisbilar längs demonstrationstågets väg.

Ett av Bostonpolisens ledningsfordon.

Efter att både polisen och brandkåren undertecknat nya avtal med Boston så kommer kongressen inte att störas av polisens "picket lines" (egentligen "strejkvakter", men eftersom poliserna inte får strejka så borde de antagligen kalla "konfliktvakter" eller "förhandlingsvakter"). Äntligen en god nyhet för kongressen.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America