Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuPOLITIK

Arnold Schwarzenegger en fuego!

2004-09-01

Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger är inte min favoritrepublikan, men han höll ett huvudsakligen ensatående tal på republikanernas partikonvent i New York. En av hans mest sympatiska egenskaper är hans obetvingliga optimism, den typ av hejdlösa, sprudlande, bubblande optimism som inte låter sig hejdas av något. Den andra är hans djupa kärlek till USA. Jag är inte en optimist av Schwarzeneggers slag, men jösses vad jag älskar det här landet och det är alltid upplyftande att höra en annan invandrare uttrycka den kärleken.

När det gäller invandring finns det två sätt att se på USA. Det ena är att USA ska vara tacksamt för invandrarna, det andra att invandrarna ska vara tacksamma för USA. Mångkulturalisterna håller förstås stenhårt på det förra medan Schwarzenegger tillhör det senare lägret:
Everything I have — my career, my success, my family — I owe to America

Guvernörens bästa ögonblick var dock när han kritiserade de som är överdrivet bekymrade över ekonomin och uppmanade dem att inte vara "economic girlie-men." Fru Amerika.Nu, den tragiskt liberala demokraten, skrattade högt medan jag studsade upp ur soffan och vrålade instämmande (stämningen var redan hög i hushållet efter att Boston Red Sox mosat Anaheim samtidigt som Cleveland hackade New York Yankees i småbitar).

Imponerade gjorde också Marylands viceguvernör Michael Steele, men det var mer väntat eftersom Steele är en stabilt konservativ typ och faktiskt den av kvällens talare som jag såg fram mot mest. Hans bästa stycke var det här:
You cannot strengthen the weak by weakening the strong. You cannot help the wage earner by pulling down the wage payer. You cannot further the brotherhood of man by encouraging class hatred. You cannot help the poor by destroying the rich. You cannot build character and courage by taking away man's initiative and incentive. And you cannot help men permanently by doing for them what they should do for themselves.

Jag hoppas verkligen att partiet ger mer stöd åt honom än det gav åt f.d. kongressledamoten JC Watts från Oklahoma, en annan konservativ svart republikan.

De där Barbietvillingarna borde däremot inte ha visat sig på scenen. Konventet är en affär för vuxna, inte för Mary Kate och Ashley, eller vilka de där fnittertipporna var.

Steeles och Schwarzeneggers tal hittar du här.

Missa inte att läsa om New York Yankees supertorsk: Stryk med 22-0 på hemmaplan! Värsta nederlaget i Yankees historia!

Yankees suck! Yankees suck! Yankees suck!
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America