Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Time Magazine rapporterar om invandringskrisen

2004-09-12

Det tycks som att de invandringsfientliga krafterna i USA äntligen lyckats tränga igenom de dominerande invandringsentusiasternas dimridåer av klyschor och mörkläggningar. Det senaste numret av Time Magazine ägnar omslaget och en stort uppslagen artikel åt den havererade bevakningen av gränsen mot Mexiko.

Enligt utdrag publicerade på Drudge Report behandlar artikeln även hur bolagsamerika tjänar storkovan på massinvandringen samt det faktum att den av President George W Bush föreslagna massamnestin av illegala invandrare lockat än fler att ta sig över gränsen. Dessutom uppmärksammar tidskriften att det inte bara är latinamerikaner som tar sig in i USA utan också egyptier, pakistaner, libaneser och en hel massa andra folk som vi efter de arabisk-muslimska terrorattackerna den 11 september 2001 borde hålla på avstånd.

För demokraternas presidentkandidat John Kerry borde det vara en självklarhet att attackera Bushs ovilja att sätta stopp för den illegala invandringen, men demokraterna är starkt beroende av nyligen invandrade gruppers röster, så det lär inte hända.

Men Times artikel är likväl ytterligare ett tecken på att debatten är på väg att vända till invandringsmotståndarnas fördel. För den övre medelklassen framstår kanske inte längre som så förtjänstfullt att få billig gräsklippning om det samtidigt medför större risk för nya terrorattacker.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America