Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Tillbaka till ALCS! Boston Red Sox mosar Anaheim

2004-10-08

Boston Red Sox är tillbaka i American League Championship Series, proffsbasebollens semifinal, efter att ha besegrat Anaheim Angels i tre raka matcher. Om allt vill sig väl får vi möta New York Yankees och utkräva hämnd för förra årets snöpliga nederlag.Den tredje och som det visade sig avgörande matchen mot Angels såg länge ut att bli en promenadseger då Sox tog en snabb ledning som efterhand drygades ut till 6-1. Men sedan, på typiskt Red Sox-vis, vände det blixtsnabbt. I sjunde inningen klippte Angels Vladimir Guirerro till med en grand slam och plötsligt var ställningen 6-6.

Normalt hade det varit läge att uppgivit invänta den oundvikliga katastrofen. Men årets Red Sox, specifikt Red Sox efter att laget bytte bort Nomar Garciaparra för ett par månader sedan, faller inte ihop som svunna säsongers lag. Årets Sox slår tillbaka.

Vilket de gjorde i den tionde inningen när den reslige David Ortiz skickade iväg en mäktig home run. Red Sox-fans runt om USA, den s.k. Red Sox Nation, exploderade i ett glädjevrål.

Hittills under kvällen har det varit lugnt i kvarteren kring Red Sox hemmaplan Fenway Park. I fjol inträffade en hel del skadegörelse och fylleri efter Red Sox segrar i slutspelet, men i år har polisen satsat hårt på att förebygga dylika oroligheter med en manstark närvaro.Okej. Okej. Red Sox vann. Jag är överlycklig, men nu är det ALCS som gäller, kanske mot Minnesota Twins men förhoppningsvis mot ondskans imperium, New York Yankees.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America