Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Du måste tro det för att se det

2004-10-18

Boston Red Sox förlorade den första matchen mot New York Yankees i basebollsemifinalens bäst av sju. Och Sox förlorade den andra matchen. Och Sox kvaddade ihop totalt i den tredje matchen med 19-8 på hemmaplan.

Lagets fans, som haft höga förväntningar inför mötet var på gränsen till knäckta. I stället för att gå till finalen, World Series, hotades Boston att svepas ut av de hatade Yankees.

I söndags kväll lyckades Sox rädda åtminstone lite av lagets ära genom att besegra Yankees i den fjärde matchen med 6-4. Det var bjässen David Ortiz som på övertid klappade hem en mäktig home run efter en drygt fem timmar lång gastkramande rysare (vanligtvis håller en match på i upp till tre timmar).

Med Pedro Martinez som startande kastare fanns hyggliga chanser att Sox skulle knippa matchen i dag, den tredje och sista i Boston. Det blev ännu en nagelbitare med ställningen 4-4 efter de nio ordinarie rundorna.

I 14:e inningen slog "Big Papi" Ortiz till igen. Dock inte med en home run. Det räckte med en mjuklandare i mitten av planen för att Sox mittfältare Johnny Damon skulle kunna löpa hem den vinnande poängen. Och plötsligt infann sig den rätta semifinalstämningen efter dagar av tilltagande dysterhet.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America