Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

BOSTON

David Brudnoy död

2004-12-10

Bostons och kanske USAs främste pratradioprogramledare, David Brudnoy, har avlidit i cancer. Brudnoy ledde Bostons populäraste program, The David Brudnoy Show, på nyhetsstationen 1030 WBZ-AM, där han började 1986 efter några år på Boston-stationen WRKO. Brudnoy var en homosexuell, sekulär judisk libertan och patriot. Han var bildad och vältalig, tålmodig med och artig gentemot såväl gäster som lyssnare som ringde in med frågor och synpunkter.

Brudnoy ledde ett eftertänksamt men sällan tråkigt program i en era som präglas av uppblåsta, hyperideologiska typer som Sean Hannity och Bill O'Reilly. Det är ingen överdrift att påstå att Brudnoy lämnar ett stort tomrum efter sig.

Med en svag, raspig stämma sände Brudnoy sitt sista program från sin sjukhussäng, fullt medveten om han att bara var timmar, möjligtvis dagar ifrån det oundvikliga slutet. Cancern hade spridit sig så mycket att det inte längre var meningsfullt att bekämpa den. Efter att att tio år överlevt AIDS och därmed förknippade komplikationer hade Brudnoy nått vägs ände.

Men vilken väg det var.

WBZ om Brudnoys bortgång.Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America