Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKRIGET

Kom. Hem. Nu.

2005-03-20

Hösten 2002 krävde jag "Krig.Nu.Tack." Flera månader senare fick president George W Bush äntligen tummen ur och körde över Saddam Husseins patetiska krigsmakt och gjorde därmed slut på flera år av uddlös diplomati, internationell korruption och i Iraks fall nationell tyranni. Det var kort sagt rätt att invadera Irak. Efter valet i Irak i februari står det klart att vi vunnit, att vi uppnått utställda mål och att är dags att åka hem innan vi förvandlar Irak till Filipinerna a la 1905 eller - än värre - Puerto Rico a la idag.

Har Saddam Hussein kvar några massförstörelsevapen eller ens medel för att framställa dem? Nix, han har inte ens kvar sitt jobb, som en populär bildekal i valet 1992 beklagade att han då gjorde. Med det framgångsrika valet i februari har irakierna slagit in på den väg som vi hoppades att de skulle göra. Vi har kort sagt uppfyllt våra mål. Vi har, kors i taket, vunnit!

Det är nu irakiernas sak att föra de strider som sannolikt kommer att prägla landet under de närmsta åren och måhända i all framtid. Vår dominerande närvaro ger blott irakierna skäl att skylla sina misslyckanden på oss och att forstsätta avstå från att göra vad som måste göars: Att medelst krigiska eller fredliga metoder sätta stopp för den sunnimuslimska terrorkampanjen mot landets befolkning.

Om vi stannar kvar i Irak i samma omfattning som i dag så finns det en klar risk att vi förvandlar Irak till en arabisk version av Puerto Rico: Ett territorium som är ekonomiskt värdelöst och vars befolkning talar ett annat språk än engelska och är djupt fientligt inställt mot USA. Måhända kan det vara frestande för mäktiga män att snickra ihop Puerto Rico 2.0, "Större, värre och omättligare", men för amerikaner i gemen finns det liksom ingen poäng med att göra det.

Så låt oss ta merparten av våra soldater ut ur Irak och låta irakierna själva bestämma landets framtid.

Det är dessutom hög tid för oss att förbereda nästa operation i Mellanöstern: Operation Inga Bomber I Persiens Hangarer!
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America