Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Bostonmassaker utan lyckligt slut

990816

Vi grät, vi skrek, vi skrattade och vi blundade. Vi jobbade helt enkelt hårt, men det hjälpte inte: New England Patriots förlorade säsongens första träningsmatch, och det var inte vackert.

Det var naturligtvis för bra för att vara sant: Gratisbiljetter till matchen, till parkeringen samt till buffén och spriten före matchen. Det var för mycket Yin och för lite Yang för att det skulle kunna hålla hela kvällen.

National Football Leauge, proffsligan i amerikansk fotboll, startar inte grundserien förrän den 12 september, men för fotbollsvultna fans är träningsmatcherna hett efterlängtade. Det är en chans att se om lagets veteraner har hållit sig i form under sommarvilan, och om nybörjarna (rookies) har potential att göra någon nytta.

För New England Patriots är 1999 en nyckelsäsong. För tre år sedan nådde laget Super Bowl, där det förlorade mot Green Bay Packers. Omedelbart efter förlusten flyttade coachen Bill Parcell till New York för att få ordning på de då mediokra Jets. Med Parcell följde en rad toppspelare och Patriots hamnade i en nedgång som laget ännu inte lyckats bryta.

Förra året lyckades Patriots med nöd och näppe ta sig till slutspel, där de omedelbart åkte på däng mot Jacksonville Jaguars. Ingenting underlättas av att dvisionen som Patriots spelar i - AFC East - antagligen är den bästa i hela NFL.

Efter förra säsongen utlovade avslappnade "surfer-dude" coachen Pete Carroll tuffare tag och mer aggressivt spel. Rapporterna från Patriots träningsläger gjorde gällande att coachen hållit vad han lovade: En stämning av allvar och hårda tag påstods prägla lägret. Rent konkret hade Patriots tre problem att ta itu med: För det första var de tvungna att hitta en ny center för den offensiva linjen, för det andra gällde det att tuffa till defensiva linjen mot springspel och för det tredje letade Patriots efter en runningback. Lagets viktigaste position, quarterbacken, är dock i trygga händer: rutinerade Drew Bledsoe är odiskutabelt en av ligans tre bästa quarterbackar.

Träningsmatchen mot Washington Redskins var ett första styrkeprov för de förbättrade och förment tuffare Patriots. Resultatet var inte upplyftande.

New England började bra och förde raskt ner bollen till Washingtons 13 yardslinje. Där körde anfallet fast och när sedan kickern missade trepoängssparken - och från 13 yardslinjen så är det snäppet värre än att missa en straffspark föll Patriots ihop som ett korthus. Nästa gång laget hade bollen kastade Bledsoe en interception som returnerades för en touchdown. Försvaret började ge upp stora sjok mark varje gång Redskins sprang med bollen. Löjligt enkla misstag staplades på varandra och det var enbart tur som gjorde att Patriots inte låg under med mer än 20-0 i halvtid.

Patriots fortsatte sjabblet i andra halvlek, men Redskins gjorde i alla fall inga fler poäng. I fjärde kvarten nåddes nya lågvattenmärken: En åskådare sprang in på planen samtidigt som polisen eskorterade ut en berusad bråkstake från läktaren. Ingen tog någon egentlig notis av inkräktaren på planen förrän han började springa omkring längs mittlinjen och viftade med armarna. Den uttråkade publiken jublade entusiastiskt. Efter en komisk jakt som inbegrep ett par åldrande poliser i rysligt dålig kondtion lyckades en av stadions gulklädda matchvärdar gripa gycklaren. Strax efter strömmade dussintals poliser och vakter in på arenan för förhindra ytterligare oroligheter. De hade en lätt uppgift då de flesta i publiken redan hade gått hem.

Några minuter in på den sista kvarten satte hemmalaget in rookien Michael Bishop som quarterback. Efter ett par halvdana anfall under gröngölingens ledning satte Patriots plötsligt fart och gjorde två touchdowns innan matchen tog slut och Redskins kunde lämna planen som segrare, med slutresultatet 20-14. En del åskådare och reportrar talade om rookiens ansträngningar som om de på något sätt varit relevanta för den stundande säsongen. Det är naturligtvis vansinne. Bishop kan i bästa fall bli en hygglig avbytare som lyckas göra ett par överraskande grejer. Han har förvisso talang, men det tar tid att lära sig dirigera ett anfall i ett NFL.

Nu har Patriots en månad på sig att få ordning på spelet. Den 12 september väntar Jets med ett lag som i fjol krossade New England i bägge mötena.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America