Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Undergången är inte så nära

990821

Efter New England Patriots bedrövliga match mot Washington Redskins var vi många som undrade om laget är kapabelt att spela ens den enklaste form av fotboll på proffsnivå. Den regndränkta matchen mot Dallas Cowboys gav i viss mån lugnande besked: Patriots är kanske inte mer än bättre än de patetiska Cowboys, känt som The Over the Hill Chain Gang, men de är i vart fall inte sämre.

Ett av de strörsta orosmolnen är att Patrioterna inte har något djup i uppställningen. Bakom de ordinarie spelarna väntar ett antal spelare som i bästa fall är lovande men som oftast är föga mer än ganska medioker kanonmat. Å andra sidan lider de flesta lag av samma problem, med 31 klubbar som delar på den tillgängliga talangpoolen så finns det inte mycket utrymme för lag hålla sig med så värst mycket mer än ett minimum av toppspelare.

Mot Cowboys dominerade Patriots i alla kategorier och slutresultatet 34-14 talar sitt tydliga språk. Några av nyckelspelarnas insatser:

Drew Bledsoe, världens bästa QB, såg som väntat bra ut: han spelade smart och hans pasningar var klockrena. Så länge han kan spela är Patriots anfall alltid kapabelt att göra en touchdown. Men om han skadas, som i fjol när han bröt höger pekfinger, så kan Patriots lägga ner alla Superbowlambitioner på en gång.

Linebacker Andy Katzenmoyer, rookie från Ohio State, spelade betydligt bättre mot Cowboys än mot Redskins. Han täppte igen hål, han markerade passningsmottagare, han satte press pa Dallas quarterbacks och gjorde i största allmänhet inte mycket fel. Big Kat kan mycket väl bli en mycket, mycket bra linebacker.

Fettmonstret Damien Woody gjorde en hygglig insats som center och det tycks som att rookien från Boston College kommer att bli Patriots man i mitten. Mer än en smula oroväckande är att Woody redan har bestraffats för att kommit försent till ett lagmöte. Woodys collegecoach uttryckte redan i april en viss reservation vad gäller dunderklumpens träningsvilja.

Få torde betvivla Ty Laws offervilja. Världens näst bäste cornerback undertecknade i veckan ett sjuårigt kontrakt värt 50 miljoner dollar. Allt Ty begär ar att få punktmarkera motståndarnas bästa mottagare, något som han vanligtvis gör framgångsrikt. Tyvärr, om än förståligt, är det få lag som utmanar honom.

Laws kollega i backlinjen, Lawyer Milloy, gjorde en mycket pigg insats mot Cowboys. Han bröt upp passningar, snodde passningar och tacklade passningsmottagningar kors och tvärs. Om han kan fortsätta på det viset så bör inte Patriots ha en god chans att hålla New York Jets, och Buffalo Bills passningsspel under kontroll.

Michael Bishop, rookie quarterback från Kansas State, lyste precis som mot Redskins upp fjärde kvarten med diverse spektakulära passningar. Bishop visade att han inte bara är snabbfotad, utan att han också har kyla nog att läsa försvaret och hitta öppningar.

###

I Massachusetts är f.d. coachen Bill Parcells, som numera dirigerar New York Jets, nåot av en husgud. Intet kan han göra fel enligt hans många beundrare här uppe. I New York är det annorlunda. Där kritiseras han hårt för att ha gjort sig av med reservquarterbacken Glen Foley, lagets special teams anses ligga i ruiner och springspelet beskrivs som livlöst. För såväl Jets- som Patriots-fan är den 12 september en av säsongens absolut viktigaste matcher, när Patriots besöker Jets. Matchen förväntas få stor betydelse för vilket lag som i slutändan vinner divisionen.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America