Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuBOSTON

Polisen som mitt i gatan står

990329

En vanlig syn i Boston är en halvt uttråkad polisman som står och tittar på medan vägarbetare fyller igen ett av de otaliga gatuhålen.

Det är s.k. detail, ett i Massachusetts lagstadgat extraknäck som inbringar poliserna rejäla inkomster vid sidan av grundlönen som ligger på $30.000 - 47.000 om året plus olika fringe benefits.

Detail-arbete, som omfattar allt från att bevaka konserter till att dirigera rusningstrafik finansieras av evenemangsansvarig och inbringar de tjänstgörande poliserna hela $27 i timmen.

Detail kostar företagen i Massachusetts ordentliga slantar och de flesta skulle nog hellre anlita betydligt billigare ordningsvakter eller - för att dirigera trafik - flaggviftare, men de mäktiga polisfacken lär se till att fenomenet lever vidare i delstaten.

Fördelarna med detail är dels att poliserna får extrainkomster som gör dem mindre benägna att ta emot mutor, dels ökar polisens närvaro på gator och torg.

Det handlar inte heller alltid om glassjobb. Att stå brevid en avloppsbrunn flera timmar i sträck en stekhet och luftfuktig dag är knappast något drömjobb.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America