Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

"Mmm...doughnuts"

"...cause I got more rhymes than there are cops at a Dunkin Donuts shop"
House of Pain, Jump Around

Morgon, middag, kväll, på jobbet eller i bilen, framför teven eller på en idrottsarena: doughnuts fungerar alltid. Doughnuts är billiga, goda, lättransporterade, allmänt uppskattade och vanligtvis mindre fyllande än en bagel. Doughnuts finns i alla former och smaker, men min personliga favorit är Dunkin Donuts Jelly Donut. Dunkin Donuts är en Boston-baserad kedja som dominerar nordöstra USA. En annan populär kedja är Honey Dew Donuts. Mest i ropet just nu är dock sydstatsjätten Krispy Kreme som i dessa dagar slår södra Kalifornien med häpnad.

Man vet att balansen i kosmos har rubbats när en bekant med djupa rötter i New Englands mylla - och farligt många dussin Dunkin Donuts i matsmältningssystemet - ringer från södra Kalifornien med lyriska beskrivningar om Krispy Kremes varma, fluffiga doughnuts. Tydligen är han inte den ende som förförts av Krispys: mest varje dag kan man läsa om en eller annan kändis eller halvkändis i Hollywoodsfären som gjort den nu obligatoriska pilgrimsfärden till en Krispy Kreme-restaurant.

Självklart har även den Kali-centriska Salon.com, den tänkade teknomedelklassamerikanens husorgan, i icke mindre än två artiklar uppmärksammat Krispy Kremeinvasionen. Vad ligger bakom doughnut-hysterin? Vad är den existentiella betydelsen av Krispy Kreme?

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America