Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Staden som ratade restauranten med rattar

990308

Hooters heter en restaurantkedja som gjort sig känd förr sina lättklädda och - med hjälp av en särskild slags behå - bystiga servitriser. Med tanke på den starka och högljudda amerikanska feminismen är det lätt att förstå att resturanten blivit föremål för många kontroverser.

Därtill är restauranten inte organiserad fackligt, en omständighet som ofta underblåser motståndet mot resturanten när den försöker etablera sig i städer med straka fackföreningar. En vid tidpunkten ännu inte öppnad Hooters-restaurant i Boston brändesner och rykten gör gällande att fackföreningsaktivister låg bakom attentatet. det finns dock inga bevis på att så skulle vara fallet.

Så när stadsfullmäktige i Peabody - en arbetarförstad norr om Boston - avslog Hooters ansökan om etableringstillstånd så kom det inte som någo större överraskning, bortsett från att Peabody redan huserar en porrvideobutik i samma område som Hooters vill slå upp portarna. En del av fullmäktige medlemmarna hävdade okunskap om butikens existens och ville göra gällande att beslutat i första hand grundadts på den allerstädes närvarande trafikfrågan. Andra sa rent ut att Hooters är en typ av etablisemang som inte är önskvärt i Peabody, oavsett av vilka slags butiker som redan bedriver verksamhet i området.

Hooters har överklagat beslutet i en domstol så än finns chansen att Peabodyborna och andra kan avnjuta fet mat och vattnig öl serverad av fagra damer med ståltrådsbehåer.

Peabody lägger Hooters planer på hyllan.
Hooters hemsida

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America