Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Vick den Overklige

Som väntat var Virginia Tech Hokies quarterback Michael Vick på tok för bra för Boston College Eagles försvar. Gästande Hokies vann med 48-34 (lagen missade varsin extra point).

Inför ett utsålt och förväntansfullt Alumni Stadium i Boston vände Vick ut och in, upp och ner och bak och fram på de hårt men i slutändan förgäves kämpande hemmaspelarna. Visst, Eagles lyckades begränsa Vick till 61 passningsyard, men i gengäld sprang han för 210 yards och tre touchdowns.

Det var Vicks tredje touchdown som blev matchens utropstecken. På tredje och tolv från egna 18 yards linjen pressades Vick hårt av Eagles. Med nöd och näppe undvek han en tackling, hittade en öppning i Eaglesförsvaret, hoppade över en fallen medspelare för att undkomma fler Eaglesförsvarare och sprintade sedan loss på vänsterkanten. Vid 30 yardslinjen vek han av till höger och sneddade ner mot mållinjen. Vid 10 yardslinjen gjorde han några snabba kroppsfinter som fick den sista försvararen mellan Vick och mållinjen att snurra runt ett par varv. Vick skakade av sig försvararen och joggade in i endzonen där han möttes av en skur av tomma plastflaskor och andra inte alltför hårda föremål från BCs studenter. De tusentals tillresta Hokiesfansen jublade vilt. De flesta BC anhängarna skakde på huvudet i förundran.

Men ändå...Eagles satte onekligen tvärstopp för Hokies passningsspel. Kanske, kanske, kan ett lag med snabbare spelare än BC få bukt med The Vicktimizer. Florida State mot Virginia Tech. Eller Nebraska mot Virginia Tech. Mmm...football...

Highlights från matchen (Michael Vicks officiella hemsida).

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America