Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Nytt år med ny verklighet

Jan 1, 2001.
Det var några minuter före midnatt och en reporter från Bostons TV-station Channel 7 rapporterade direkt från stadens nyårsfirande när en överförfriskad yngling omfamnade reportern och och muntert ropade "Happy fucking New Year." Om inte annat så var det nyårsaftonens spontanaste hälsning.

Washington besegrade Purdue från Indiana och Oregon State krossade legendomsusade Notre Dame med 41-9. Hur gick det till? Hur kunde två västkustlag slå två av mellanvästerns bästa lag? Det är väl med det som resten av samhällslivet i USA: Makten har förskjutits - och fortsätter att förskjutas - till Södern och Västkusten, på de traditionella Nordstaternas bekostnad. Men ändå.

De fyra för tillfället populäraste filmen i USA är Cast Away med Tom Hanks, What Women Want med Mel Gibson och Helen Hunt, Miss Congeniality med Sandra Bullock samt The Family Man med Nicholas Cage. Om du ska se en av de filmerna - och det är svårt att förstå varförför du skulle vilja göra det - så ska du se Cast Away. Den lär innehålla en spektakulär flygplanskrasch. De tre andra filmernas kommersiella framgång beror endast på att tiotusentals amerikanska män som ställda inför flickvänners och fruars krav suckade inombords och tänkte "If I see this I'm gonna get some, right?"

De amerikanska tullmyndigheterna auktionerade på nyårsdagen bort en försvarlig mängd beslagtaget gods på Westin Hotel i Waltham strax väster om Boston. Man kan förledas att tro att tullen skulle ha konfiskerat åtminstone några spännande prylar, så som lite elektroniskt jox, kanske några datorer eller rentav ett par vapenrepliker. Ånej. Tullarna hade lagt beslag på a) smycken och armbandsur, b) persiska mattor, d) fruktansvärt tråkiga tavlor och c) gamla trista möbler skulle göra sig bättre som flis. Likväl lockades hundratals människor till det bastuheta konferensrummet där auktionen hölls.

Det är mer än bara lite underhållande att ta del av de demokratiska proffstyckarnas tandagnissel över George W. Bushs nominering av konservative John Ashcroft till posten som justitieminister. Ashcroft är inte bara för dödsstraff och mot aborter, han är dessutom mot de extrema former av vapenregleringar som förespråkas av demokratiska primadonnor i New York och Los Angeles.

På tal om demokratiska primadonnor, är det inte dags för Barbara Streisand att ta sitt pick och pack dra här i från? Hon lovade ju faktiskt att flytta till Frankrike om Dubya blev president.

Det är kanske bara prylgalningar som går på så'nt här men...Pizzazz är ett suveränt sätt att snabb värma upp god pizza i hemmets lugna vrå. Och har man ingen frusen pizza hemma så kan man låta Kozmo leverera en.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America