Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Låt Annika stanna!

010607

Fallet Annika Östberg fortsätter uppenbarligen att engagera svenska diplomater och politiker. Östberg avtjänar ett livstidsstraff i Kalifornien efter att ha erkänt två s.k. "felony murders." Ett felony murder är när brottslingar dödar ett offer i samband med ett grovt brott. Samtliga personer som är delaktiga i det grova brottet kan fällas för felony murder. Hurvida medbrottslingarna "höll i pistolen" eller inte är ovidkommande i felony murder mål. Östberg var delaktig i två mord, bland annat ett på en polis. Hon erkände skuld och undgick på så sätt att riskera dömmas till döden.

Det är svårt att finna något gott skäl för att vid denna tidpunkt vare sig tidsbestämma Östbergs straff eller utlämna henne till Sverige, något som med stor sannolikhet skulle komma att leda till en snar frigivning. Sverige utlämnar inte brottslingar till länder där de riskerar dödsstraff och det finns inte något skäl för USA att utlämna brottslingar till länder som inte vill annat än att släppa dem fria.

Vad som tycks undslippa i princip samtliga svenska reportrar och politiker är att Östberg gjort sig skyldig till oerhört grova brott och att det ligger i såväl den kaliforniska som amerikanska allmänhetens intresse att hon fortsätter att straffas för dessa brott.

Svenska Clintondyrkare bör för övrigt beakta att deras avgudade politikers benådning av Mark Rich och andra suspekta individer antagligen gjort det politiskt omöjligt för Kaliforniens guvernör Gray Davis att släppa Östberg fri. I det senaste borgmästarvalet i Los Angeles skadades kandidaten Antonio Villaraigosas kampanj av ett brev till Bill Clinton i vilket han bad presidenten att benåda en knarkkung. Villaraigosas motståndare James Hahn knep enkla poöng på det brevet och vann övertygande. Den redan hårt trängde Davis kommer knappast att vilja ge sin motståndare i nästa guvernörsval ett liknande upplägg.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America