Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Säj hej till Ted Bundy

010611

För Timothy McVeighs brott fanns det bara ett tänkbart straff och det har nu verkställts

"It's execution day, it's execution day
I'm glad I'm not McVeigh
It's execution day, it's execution day
For his crimes he'll pay
It's execution day"
Lyssnarbidrag till radiostationen WEEI i Boston

Så har massmördaren, terroristen och landsförrädaren Timothy McVeigh äntligen avrättats. I slutändan kunde inte ens misstagen som hans ärkefiende FBI begick i handhavandet av några dokument rädda hans liv. Det stod utom allt rimligt och orimligt tvivel klart att McVeigh var skyldig och det fanns ingen anledning ytterligare skjuta upp skipandet av rättvisa.

Avrättandet av McVeigh kommer naturligtsvis inte att bringa vad som tycks vara meningen med livet för baby-boom generationen, "closure," men det besparar oss framtida intervjuer med Barbara Walters, Oliver Stone, Geraldo River och andra amerikanska clowner. Det är värt mycket.

Vad som också är värt mycket är att nationen kunde se monstret när det visade sig. Få amerikaner fortsatte söka efter en utländsk terrorist efter gripandet av McVeigh. Få amerikaner vägrade acceptera att en krigsveteran från The Heartland kunde begå ett så fruktansvärt brott mot sin regering, mot sina landsmän och medmänniskor.

McVeigh undertecknade sin egen dödsdom när han sprängde den federala byggnaden i Oklahoma City. Dessutom praktiskt taget utplånade han alla de fanatiska s.k. milisgrupper som vid tiden för bombdådet viftade med vapen och orerade med yvig retorik om att hämnas Ruby Ridge och Waco. McVeighs fruktansvärda dåd ledde sjävfallet inte till någon resning mot den federala regeringen, som han hoppats, utan i stället till självrannsakan hos många av milisgruppernas medlemmar. I dag är milisgrupperna blott en skugga av sitt forna jag.

För många amerikaner bekräftade McVeighs fruktansvärda brott dödsstraffets rättfärdighet. I en tid när allvarliga brister i rättsväsendet avslöjats på alla nivåer visade McVeigh med sitt brott att dödsstraffet likväl ibland är det enda rimliga straffet att åberopa.

Det är en läxa som en av McVeighs advokater, Rob Nigh, inte förstått:

``If there is anything good that can come from the execution of Tim McVeigh, it may be to help us realize sooner that we simply cannot do this anymore,'

Men där har han helt fel. Redan den 19 juni är det dags igen, då klockan klämtar för knarkkungen Juan Raul Garza. Hey, Juanito, walk towards the light.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America