Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSAMHäLLE

Tack för gröten, Dubya

010828

Så har även jag fått min återbäringscheck. Som en kolumnist i Boston Herald skrev: Man kan inte köpa min röst för sexhundra dollar, men det är en bra start. Eftersom min fru röstade på Al Gore försökte jag övertyga henne om att jag och bara jag borde få spendera Dubyachecken. Jag vann inte den debatten heller.

Bland limousineliberaler är det trendigt att på så hysteriska sätt som möjligt ta avstånd från vad som inte sällan kallas "denna omoraliska skattesänkning." En särskilt uppskruvad kolumnist jämförde åsynen av checken med den djupa sorg hon upplevde inför två barns död i Kongo i mitten på 70-talet. Snacka om att slå två flugor i en smäll: Jag får sexhundra dollar och en liberal tjatterkvarn mår dåligt.

Den illa beryktade Gary Condit skingrade effektivt allt kvarstående tvivel om hans personliga ruttenhet under en halvtimmeslång intervju som mest tjänade till att blåsa nytt liv i falnande stjärnreportern Connie Chungs karriär. Det är svårt att förstå att Condit inte valde Larry King som plattform för sin intervju. Kings tuffaste frågor brukar ligga på nivån "hur mycket är klockan?"

Som det gamla skämtet lyder, FBI står på fast mark nu när det nått botten. Det senaste avslöjandet gör gällande att två FBI-agenter avlade falskt vittnesmål i en rättegång i Kalifornien 1971. Syftet var att rädda en maffiatorped och tjallare från ett hotande dödsstraff, något som skulle kunna ha fått torpeden att avslöja att FBI satte dit fyra oskyldiga personer för att skydda torpeden i fråga undan ett mordåtal i Massachusetts 1965. Två av de fyra oskyldiga dog i fängelset, de två andra släpptes fria härom året. Torpeden dödades 1976 av rivaler i den undre världen.

Jag läste någonstans att Budweiser skulle ha lagt ner "Whassup"-kampanjen, förra årets megasuccé. Det stämmer inte riktigt, däremot har den utvecklats en smula och tonvikten ligger nu på "True" och "What are you doing" i stället. Oavsett vilket så är det fascinerande att Budweiser gång på gång pumpar ut extremt framgångsrika reklamkampanjer medan en jätte som Coca-Cola totalt trampar vatten, och dessutom föga framgångsrikt. Den senaste kampanjen, som i modifierad vesion gått i Europa, är valhänt, tungfotad, humorlös och nämast desperat i sin iver att göra Coka-Cola relevant för människors vardag. Men om några månader är det jul och då kan Big Red rulla ut sin flåsiga "The Holidays are coming! The Holidays are coming!"

Saab har under några månader kört en radiokampanj som driver med svenska Jantelagen. Saab 9-5 har belönats med något slags pris från J.D. Power. I snutten turas olika representanter för Saab Sverige om att ge varandra äran för priset, medan säljarna i USA bryter ut i vilda "we're number one!" rop. Punchline: "In Sweden, it's not polite to brag. But we're not in Sweden."

H&M är på väg att landa i Boston. "W_at's _issing in Boston?" lyder företagets slogan. Öhh, det torde väl vara Whitey Bulger?

H&M lär lätt göra phett med succé som det lär heta på modern svenska. En annan nykomling som också räknar med att slå ner som en bomb är doughnutsrestauranten Krispy Kreme. Krispy är med sina fluffiga, nybakade godsaker något av en kultsymbol för många doughnutsälskare. Den lokala jätten Dunkin Donuts åtnjuter dock ett kraftigt övertag vad gäller räckvidd, då Dunkin har hela 600 restauranter i östra Massachusetts. Dunkin har redan tidigare slagit tillbaka två till synes dödliga hot under 90-talet: Bageln och Starbucks.

New York Yankees är på väg till sta'n för att ta sig an ärkerivalen Boston Red Sox i en stenhård kamp om förstaplatsen i proffsbasebollens American League East. Alla biljetter är naturligtvis sedan länge utsålda och en bekant rapporterar om priser på $200 styck för lördagens förväntade kraftmätning mellan Bostons superstjärna Pedro Martinez och New Yorks Roger "Benedict Arnold" Clemens. Själv skulle jag med nöje pröjsa 200 dollar för att se Pedro sutta en boll i huvudet på Benedict. Självfallet skulle det inte ske med avsikt. Aldrig. Eller hur, Benedict?

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America