Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuPOLITIK

NRA laddar för ny valkampanj

020502

Efter en trist vår präglad av omotiverat gnäll inom de konservativa leden har en av republikanernas viktigaste allierade börjat mobilisera sin kampanjmaskin inför höstens kongressval: NRA.

Vid National Rifle Associations årsmöte i Reno, Nevada, eldade organisationens ledare på de 4500 delegaterna och uppmanade dem att jobba för att ge republikanerna majoriteten i senaten. "Ni är skälet till att Al Gore inte sitter i Vita Huset" utropade organisationens vicepresident Wayne LaPierre, enligt AP.

Det torde knappast vara okänt för någon att NRA arbetar för att bevara och expandera rätten att äga och bära vapen. NRA har tagit åt sig äran för president Bushs segrar i Tennessee, Arkansas, Ohio och West Virginia. Däremot misslyckades organisationen med att vinna Wisconsin, Michigan och, värst av allt, Pennsylvania, nederlag som bäddade för rysaren i Florida.

NRA anses av somliga bedömare vara den mest inflytelserika lobbygruppen som har täta band med republikanerna. Dess styrka ligger främst i den breda och aktiva medlemsbasen, nu mer än fyra miljoner medlemmar stor, en för republikanerna livsviktig motvikt mot fackföreningsrörelsen, som är lierad med demokraterna.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America