Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKRIGET

Vad gjorde du..?

2002-09-11

Klockan måste ha varit några minuter strax före nio när min fru ringde. Jag hade precis slagit på min dator på jobbet och övervägde förmodligen vad jag skulle ta mig till först denna alldeles strålande höstmorgon.

"Ett plan har flugit in i en av World Trade Center-byggnaderna" sa min fru med upprörd röst.

"Du menar typ ett litet plan" sa jag avfärdande, övertygad om att det rörde sig om någon avskedad mäklare som bestämt sig för att hämnas genom att krascha sin Cessna i sin forna kollegors kontor. Det var faktiskt vad jag föreställde mig. En missnöjd mäklare med en Cessna. Vad kan jag säga, det var en annan tid då, sensommaren 2001.

"Nej, det är ett stort hål i byggnaden" insisterade min fru.

Jag försökte surfa till en nyhetssite, men det var tjockt överallt.

Strax därpå ringde min fru igen. Hon försökte återge vad TV:n visade. Jag försökte bearbeta och förstå ordens innebörd. Det var uppenbarligen inte en Cessna. Och så...

"Oh my God."

"What?"

"Oh my God."

Klockan var tre minuter efter nio på den amerikanska östkusten och det andra flygplanet hade just kraschat in det andra tornet.

Resten av förmiddagen är något av en dimma. Jag gick ner till gymmet i kontoret, där TV-apparaterna vanligtvis förmedlar de senaste spasmatiska rycken på börserna, och såg ena tornet rasa, strax efter att jag tänkt "de där byggnaderna kommer att rasa."

På eftermiddagen gjorde jag ett försök att ge blod, men givarcentralen var förstås belägrad av folk och en ospecificerat flera timmar lång väntetid fick mig att åka tillbaka till kontoret, som vid det laget var nästan tomt på folk. Jag åkte hem till min fru. Resten av dagen och långt in på natten följde vi Ashleigh Banfields rapportering från Ground Zero på MSNBC. Det i sammanhanget något perversa noterandet att en ny mediastjärna föddes mitt framför ögonen på oss, mitt i dammet och förödelsen kring de mosade skyskraporna, tjänade i alla fall som påminnelse om att livet skulle gå vidare.

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America