Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuPOLITIK

Tokvänsterns megafon

2002-09-23

Europas syn på USA är inte sällan fantasirik snarare än sansad, något som Svenska Dagbladet tydligen ser som en central redaktionell uppgift att regelbundet demonstrera.

Efter att ha publicerat Olle Wästbergs desperata jobbsökarartikel följer tidningen upp med artiklar om Noam Chomsky och Barbara Ehrenreich.

Chomsky är som bekant en av den amerikanska knasvänsterns ledande kverulanter, en man som lyckades genomleva hela det Kalla kriget utan att på något sätt alls förstå vilka roller som Sovjet respektive USA spelade.

Men eftersom han säjer saker som den europeiska vänstern vill höra, uteslutande variationer på temat att USA är ett hemskt jävla land så har han blivit den europeiska vänsterns favoritamerikan (efter presidenten på "West Wing", förstås). Och som sådan given en artikel på Svenskans kultursidor.

Liksom Ehrenreich, en professor som chockade den amerikanska akademiska vänstern genom att upplysa dess många medlemmar att om man är fattig så har man nästan ingenting. Den typen av ögonöppnande insikter resulterar naturligtvis i sekulär helgonförklaring bland de "progressiva" i USA och världsberömmelse i Europa. Och förstås den där artikeln på kultursidorna.

Nästa vecka förklarar Ted Bundy i en seans hur fel det är med dödsstraff. Läs om det i helsideartikeln i Svenskan.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America