Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Red Sox pina över för i år

2002-09-29

Så har Bostons anrika proffsbasebollag Red Sox gäspat och gnällt sig genom en ännu en otillfredsställande säsong. Som ofta har varit fallet de senaste åren öppnade Red Sox lovande, men efterhand, när motståndet hårdnade, avslöjades lagets brister: Medioker "bull-pen" (dvs avbytare för kastarna), instabilt försvarsspel och en märklig oförmåga att göra poäng i slutskedet av jämna matcher.


På pappret ser inte Red Sox säsong alls illa ut, med en andraplats i American League East, bakom orubbliga New York Yankees. Precis som laget på pappret har ett av Major League Baseballs bästa lag, med stjärnor som Nomar Garicaparra, Pedro Martines, Derek Lowe och Manny Ramirez. Men alla dessa stjärnors kollektiva lyskraft visade sig vara svagare än vad många förväntat sig.

Ett av säsongens många bottennapp kom när laget tappade en 4-0 ledning mot löjligt dåliga Tampa Bay Devil Rays. Lag som har slutspelsaspirationer gör inte sån't.

Om någon enskild spelare personifierde 2002 års Red Sox så är det Manny Ramirez, en kille som tjänar 20 miljoner dollar om året och som kan träffa en boll som nästan ingen annan i ligan. Men som samtidigt helt enkelt inte bryr sig särskilt mycket om vare sig enstaka matcher eller hur säsongen i stort går. Ja, Ramirez verkade stundtals inte bry speciellt mycket om någonting alls. Under en cermoni till minnet av "9/11" spankulerade han oberörd omkring i spelarbåset medan hans lagkamrater och åskådarna hedrade offren.

När Red Sox firade ett lokalt knattelag som tagit sig till det amerikanska knattemästerskapet i baseboll lyckades Ramirez än en gång skämma ut sig genom att strunta i att ägna knattespelaren som bemannade hans position den minsta uppmärksamhet, medan, återigen, resten av laget tog med sig knattarna till deras respektive positioner på legendariska Fenway Park.

Ramirez apati lyste även igeom under matcherna. Vid ett tillfälle struntade han helt sonika att springa mot första plattan efter ett halvtaskigt slag. I stället lomade han tillbaka till båset, till synes omedveten om att han just förolämpat sin tränare, sina medspelare och Red Sox anhängare.

Ramirez är en tekniskt skicklig spelare som är på gränsen till värdelös i tävlingssammanhag helt enkelt därför att han inte bryr sig. Olyckligtvis för Red Sox nya ägare återstår det sex år på Ramirez till 100% garanterade $160 miljoner-kontrakt.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America