Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuKULTUR & NöJE

Nerlagd flickklubb

2002-10-30

Efter blott två avsnitt har Fox lagt ner den ofattbart usla TV-serien "Girls Club". Seriens snabba undergång förvånar inte, däremot TV-bolagets vilja att visa den överhuvudtaget.

Även om det mesta på amerikansk eter-TV kvalitetsmässigt ligger mellan dynga och skräp så är det inte alltför ofta som det visas program som är så extraordinärt mediokra som "Girls Club."

Handlingen utspelades i San Francisco och kretsade kring tre unga, någorlunda attraktiva, kvinnliga advokater från Stanford Law. En bekant till mig beskrev det som en serie om de tre mest bortskämda och självupptagna personer du någonsin träffat. Det är att överdriva, men tveklöst var det svårt att känna någon som helst sympati med huvudpersonerna som alla tycktes vara av uppfattningen att de snarast borde utnämnas till HD-domare.

Från första stund var nästan varje händelse förutsägbar, krystad, fantasilös och livlöst berättad. Rättsfallen kändes gamla och utnötta.

(Vän av ordning och hygien undrar kanske varför jag överhuvudtaget tittade på pilotavsnittet. Vad kan jag säga annat än att radioreklamsnuttarna formligen skrek "KALKONVARNING" och sån't kan man ju inte missa.)

Tittarmässigt tvärdog programmet nästan omedelbart. Det andra avsnittet kom in på 82:a plats bland s.k. "prime-time"-program, med en miljon färre tittare än första avsnittet. Det hade mindre än hälften så många tittare som "Boston Public", dramaserien som visas timmen innan "Girls Club".

Det enda beklagliga med seriens hastiga försvinnande är att det inte längre går att dra skämt på temat "Girls Club" och "Everwood", serien med det kanske bästa namnet i amerikansk TV-historia.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America