Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Tio senaste:

Valvaka 2008

Vådan av att avväpna laglydiga medborgare

Giuliani och Menino - mer som varandra än andra

Valvaka 2006: Kongressval, delstatsval, folkomröstningar

I Wal-Mart finns det sex Amerika

Djävulen bär Prada

Invånare och väljare i USA

Uppsagd i USA.

Kom. Hem. Nu.

Metros vulgära chefer väcker avsky

Om Amerika.NuSPORT

Lagom bra Patriots

2002-11-29

Efter en knapp men klar Thanksgiving-seger mot det skrattretande Detroit Lions har New England Patriots sju segrar och fem förluster med tolv av grundseriens sexton matcher avklarade. Ett fördelaktigt resterande spelschema med hemmamatcher mot samtliga tre divisionsmotståndare gör att Patriots har ett gyllene tillfälle att inte bara gå till slutspel utan att också vinna AFC East-divisionen, något som klart underlättar en marsch mot Super Bowl. Men hittills har Patriots sällan spelat mer än lagom bra. Räcker det? Om inte, kan laget höja nivån ett par snäpp?

Det har varit en svängig säsong för Patriots. Laget öppnade starkt med att utklassa Pittsburgh Steelers och New York Jets. Efter en kämpaseger mot Kansas City Chiefs gick det utför med raka och klara nederlag mot San Diego Chargers, Miami Dolphins, Green Bay Packers och Denver Broncos. Just som säsongen hotade att spåra ut rättade Patriots på skeppet genom att på bortaplan besegra Buffalo Bills och Chicago Bears. Matchen mot Bears var en absolut rysare där Patriots med nöd och näppe lyckades vända underläge 27-6 till en 33-30 seger, komplett med touchdown i sista minuten och hela paketet.

Därpå följde en tuff match på bortaplan mot Oakland Raiders som haussats maximalt som ett returmöte efter ett kontroversiellt (men likväl 100% korrekt) domslut i en slutspelsmatch mellan New England och Oakland förra året. I returmötet sumpade Patriots ett par frilägen och bjöd sedan Raiders på smaskiga chanser som värdarna inte var sena att utnyttja. Oakland vann det bittra mötet med 27-20. Chansen finns att de båda lagen kommer att mötas på nytt i årets slutspel.

Efter Oakland åkte Patriots hem för att ta sig an de kroniskt underpresterande Minnesota Vikings. Efter att ett lovande öppningsanfall för Minnesota slutat i tomma intet slog Patriots till med tre raka touchdowns. I andra halvlek sjönk intensiteten betydligt och gästerna kunde smyga sig in i matchen, men var precis som brukligt den här säsongen oförmöget att kvittera. Patriots vann med 24-17, men den skakiga andra halvleken var inte imponerande.

Även bortasegern mot Lions lämnade en del i övrigt att önska. Än en gång brände anfallet chanser att skåpa ut motståndet och snabbt säkra segern. I stället, som coachen Bill Belichick uttryckte det i halvtid, flaxade Patriots omkring för att se om Lions skulle kunna vinna matchen i slutminuten. Det visade sig dock, föga förvånande, att Lions var oförmögna att på allvar hota Patriots ledning, mycket p.g.a. Detroits unge och lovande men fortfarande misstagsbenägne quarterback Joey Harrington.

Ett av skälen till att Patriots matcher på sistone varit så jämna kan mycket väl vara att laget alltmer tagit efter förra årets anfallstaktik, en taktik som bygger på tålmodigt nötande på marken. Det är en metod som kan vara nervpåfrestande för fans, men som patriots framgångsrikt använde sig av i fjol och som laget gör helt rätt i att använda i år.

Ett genomgående tema har varit försvarets mycket stora problem med att hantera tunga springspel. Olyckligtvis för Patriots har Jets, Dolphins och Tennessee Titans alla mycket effektiva runningbackar (Curtis Martin, Ricky Williams och Eddie George). Även det svagaste av de fyra återstående motståndarna, Buffalo Bills, har en mycket bra running back, men Bills förefaller ha klappat ihop efter en lovande start på säsongen.

Mot Dolphins kommer Patriots förhoppningsvis att kunna dra nytta av den typen vinterväder som solskenskillarna från Miami avskyr och sällan spelar särskilt väl i. Värre lär det bli mot Jets, men i slutändan kommer Troy Brown, som så ofta har varit fallet de senaste åren, att göra de där extra grejerna som ger New England segern.
Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America