Amerika.Nu är en oregelbundet uppdaterad webskrift som med en konservativ prägel kommenterar samtidens USA.


Läsarnas egna kommentarer

2003-01-29

Av och till ramlar det in kommentarer från er, kära läsare. Här är ett litet axplock från de gångna åren.

Ang: Gripandet av Rodney King

"jag veta mer"

På rak arm gissar jag att artikeln om gripandet av Rodney King är den mest lästa (delvis beroende på att det är en av de äldsta). Jag vill påpeka att det inte är min uppfattning att King "fick vad han förtjänade" eller "får skylla sig själv".Ang: Visa mer porr, mindre O'Reilly

"O`reilly e värdelös"Ang: Boston

"jävla skit jag vill ha fakta om boston"

Numera har Boston-avdelningen fakta om Boston.

"Har du nåt emot Boston eller? Är artikeln verkligen om vad DU tycker eller är det bara fakta som du har hittat på från TV. Kanske sett för mycket på Ally McBeal eller Advokaterna?"

Ja, nej, alltså, jag har ingenting emot Boston. Eller mer korrekt, jag har betydligt mer för än mot Boston. Det är därför jag bor kvar här. Staden har dock sina utmaningar och avigsidor och dessvärre har de ibland fått mer utrymme här än vad stadens fördelar fått. Det är någonting jag strävar efter att balansera bättre framledes. Men för att uttrycka mig klart och tydligt: Boston är den bästa stad jag någonsin bott i (the statement is for entertainment purposes only and should not be regarded as investment advise. Always consult a doctor before making changes to your dietary habits. Past performance does not indicate future returns. Some restrictions apply. Mileage may vary.)Ang: Situationen i nationen

"Så rätt du har angående Red Soxs =) Go Yankees!"

Men vad i helv..? Yankees suck! Yankees suck! Yankees suck!

Heh.Ang: Låt Annika stanna!

"e annika inte fri om 5 år ska jag se till att hon blir det!!"

En annan läsarfavorit, snutmörderskan Annika Östberg.Ang: Krig.Nu.Tack.

En handfull av de många olika reaktioner som artikeln givit upphov till:

"Instämmer, men jag tycker att man borde försöka få med Storbritannien i en NATO ledd attack mot irak"

"'bröderna Goliat styckar Davids lik'. Humor har du =). Bra artikel!"

"Noam Chomsky säger inte alls att USA är ett 'hemskt jävla land'. Det är en grov förenkling av hans kritik mot amerikansk utrikespolitik och media. Läs något av honom själv istället för SvD:s pinsamma citeringar."

En meningslång sammanfattande tolkning av Noam Chomskys åsikter blir av nödvändighet en grov förenkling.

"Och på vilket sätt ska USA göra det bättre för Iraks folk genom att bomba och döda dem? Är den enkla lösningen på världens problem att USA skickar dit lite marines och flygplan och spöar på de 'onda människorna'. Jag tror att världen är lite mer komplicerad än så. Det funkar helt enkelt inte med hollywoodsk krigsfilmsromantik på riktigt. "

Jag är helt övertygad om att Iraks folk kommer att få det betydligt bättre efter en amerikansk invasion. Man ska vara försiktig med att säga saker som att det inte kan bli värre, naturligvis kan det bli det, men risken för det är i det här fallet försvinnande liten och alldeles definitivt värd att ta. Än viktigare är dock att göra slut på Saddam Hussein innan han hittar på något mer dumt. Jag misstänker att de som vill se ett "rykande vapen", innan de kan tänka sig att kanske eventuelt överväga ett krig mot Irak, med "rykande vapen" menar ett svampmoln över en amerikansk stad. Jag ser hellre, jag kräver faktiskt, att USA slår till innan det inträffar.

"Alltså allvarligt talat... jag har läst två av dina artiklar nu.... du är ju helt sanslös... eller har jag av en ren tillfällighet lyckas läsa dom två värsta?" "Nu har jag läst en till... du är verkligen sanslös...helt..."

Jag föredrar förstås epitetet "konservativ" men "helt sanslös" torde väl vara den gängse svenska benämningen.Ang: Nyårslöften

"Bäst! Fortsätt i samma stil och ha ett gott nytt år!"

Detsamma!Ang: Superpatrioter!

"Hur vore det med lite objektivitet och mer djuplodande analys?"

Objektivitet är inte vad Amerika.Nu eftersträvar, i synnerhet inte i frågor som rör New England Patriots, förra årets Superbowlsegrare och obestridda världsmästare och på alla sätt helt överlägsna konkurrenter och utmanare. I fjol, alltså. Däremot borde jag ha ägnat segern mer analys, men eftersom matchen avlöpte nästan exakt som jag hade förutspått så tyckte jag att det fick räcka så. Heh.Ang: Vi kommer att vinna

"Ja det är en jävla skitartikel.
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅooooooooo
jag hatar er"Ang: Säj hej till Ted Bundy

"den handlar ju för fan inte om Bundy... skärpning!"

Du har rätt. Det är en olämplig rubrik. Ibland roar jag mig och förhoppningsvis läsarna med att skriva gulliga i stället för beskrivande rubriker. I det här fallet hamnade jag helt snett. Som rubrik borde jag i stället ha skrivit någonting i stil med "McVeigh äntligen avrättad" (det är främst för de som hittar artikeln via sökmotorer som rubriken är missvisande). Jag skulle förstås kunna, och borde kanske, ändra rubriken i efterhand, men det känns beiget. "Esprit d'escalier" eller vad fransmännen kallar det.Ang: Amerika.Nu

"hej vi vill ha reda på om europa inte om amerika "

En gång i tiden ledde europa.nu till den här siten, men jag skänkte den domänen till bättre behövande. Fick jag ens en länk som tack för besväret? Icke sa Nicke. Them dad-gum liberals.

"bilder"

Ett återkommande krav från läsekretsen. Jag har lite smått börjat introducera bilder på Boston-avdelningen, men jag har ännu inte bestämt mig för hur en mer allmän bildanvändning ska se ut.

"hej,
Jag skulle vilja komma i kontakt med er med anledning av att jag arbetar som reporter för [namnet pa ett svenskt etermediabolag]'s program [namnet klippt]. programmet kommer att belysa amerikaners syn på det som sker i hemlandet just nu."

Sedan insåg antagligen reporten i fråga vartåt Amerika.Nu lutar politiskt och hördes aldrig mer av igen. Mina 15 sekunder av mini-kändisskap...så nära och sedan plötsligt så fjärran!

Amerika Nu Amerika Nu Amerika Nu

Amerika.Nu - USA utan ursäkter

Photos from the U.S.: Picture America